Серия от загуби взриви търпението на феновете на Ланс и ги накара да нахлуят на терена, за да прекъснат за известно време домакинския мач срещу Брест във френската Лига 2 /2:4/.

„Златисто-червените“ бяха допуснали три загуби на старта на второто ниво във френския футбол, а когато резултатът стана 1:3 срещу Брест в средата на второто полувреме, част от привържениците на Ланс не издържаха, нахлуха на терена и прекъснаха мача, без обаче да предизвикват насилие на стадион „Болаер“.

Едни от най-буйните ултраси във Франция - тези на северняшкия тим, недоволстваха както от клубната управа, така и от треньорското ръководство, и играчите на тима.

След четвърт час мачът бе подновен, а трибуна „Марек“, откъдето нахлуха запалянковците, бе опразнена изцяло. Дикторът на стадиона заплаши, че при повторно нахлуване мачът ще бъде прекратен. 

Ланс така или иначе имаше последно предупреждение за наказание, така че Дисциплинарната комисия едва ли ще пропусне да накаже клуба заради нахлуването.

Ланс върна едно попадение за 2:3, но Брест отново стигна до два гола преднина и спечели с 4:2, нанасяйки четвъртата поредна загуба на „златисто-червените“.