Сент Етиен записа 7-и пореден мач без загуба в Лига 1, след като надигра с 1:0 гостуващия тим на Нант. В мач без много положения „зелено-белите“ успяха да измъкнат максимума, за да не изостанат в битката за челните позиции в таблицата.

Единственият гол реализира Франк Табану малко след четвърт час игра, което позволи на тима да защити петата си позиция, като събере 56 точки.

Попадението беше истинска изненада за вратаря на Нант Риу, който очакваше, че от позицията си вдясно от вратата му Табану ще центрира. Левият бек обаче нанесе изненадващ изстрел към близкия ъгъл, който свари стража тотално неподготвен.

След паузата темпото си остана все така сравнително ниско, а домакините пропиляха чудесен шанс в 69-ата минута да решат всичко. Тогава бранителите на „канарчетата“ Сисоко и Вискарондо позволиха твърде леко на Мевлут Ердинч да се измъкне от опеката им и да засече с глава центриране от фланга. Риу обаче беше далеч по-внимателен и отрази.

Изявите на стража в крайна сметка останаха без значение, тъй като Нант записа втора загуба в последните си 4 мача и остана на 10-а позиция. Сент Етиен пък продължава да води битка с Олимпик Марсилия (57 т.) и Монако (58 т.) за третото място, което дава право на участие в Шампионската лига.