Отборът на Сент Етиен записа поражение с 2:3 от Брест в двубой от 25-ия кръг на Лига 1. До края на първата част домакините вече водеха с 3:0 след попадения на Пол Ласне, Гаетан Шарбоние и Ирвин Кардона. Силите на Сент Етиен стигнаха само за две попадения след като Денис Буанга бе точен от дузпа, а Льоа Диони оформи крайния резултат.

В 19-ата минута Арис Белкебла можеше да открие за домакините, но опитът му бе неточен. Няколко секунди по-късно Пол Ласне свърши неговата работа и изведе Брест напред. 

В 38-ата авансът вече бе двоен, след като Гаетан Шарбоние завърши успешно от близко разстояние. 
Пет минути по-късно Ирвин Кардона излезе очи в очи с вратаря и нанесе мощен удар, с който оформи класиката. 

Началото на втората част бе вълнуващо, след като само за 5 минути играта бе прекъсвана на два пъти. Първо Денис Буанга вкара топката в мрежата на Брест, но съдията отмени попадението заради засада след преглед с ВАР. 

В 51-вата минута Брендан Шардоне игра с ръка и съдията отсъди дузпа, но все пак реши да прегледа ситуацията с ВАР. В крайна сметка, решението му бе потвърдено от видео системата  и Денис Буанга реализира успешно, пращайки топката в долния ляв ъгъл. 

В 69-ата Льоа Диони стреля отблизо в долния ляв ъгъл на вратата и остави вратаря безпомощен, оформяйки крайното 3:2. 

Така Сент Етиен записа четвърто поредно поражение и се свлече до 16-ата позиция, само на 2 точки от зоната на изпадащите. Брест пък има 33 пункта и е на 13-о място в класирането. 

В другия сблъсък по същото време: 

Реймс - Рен   КР 1:0