Сент Етиен продължава да впечатлява в Лига 1. „Зелените” победиха с 1:0 като гости преките си конкуренти за Европа Монпелие в първи мач от 35-ия кръг и по този начин записаха 13-и мач без загуба в Лига 1.

С тази великолепна серия Сент Етиен се изкачи на пето място с 52 точки, на 2 пред Ница, който е с мач по-малко. Монпелие пък се прости с надеждите за Европа. Тимът е на осмо място с 46 точки.

Единственият гол в двубоя падна още в 10-ата минута. Реми Кабела подаде към Ромен Хамума, който нямаше проблеми да реализира от близко разстояние.

Гостите можеха да изравнят в 36-ата минута, когато Педро Мендеш получи добър извеждащ пас и стреля опасно от далечно разстояние, но топката мина над гредата.

Големият шанс за Монпелие обаче предстоеше. В добавеното време на първата част Кевин Теофил-Катерин събори съперник в наказателното поле и съдията Тома Леонард посочи бялата точка. Зад топката застана Джовани Сио, чийто удар в центъра на вратата бе спасен от Стефан Руфие.

През второто полувреме Никола Коза и Кийгън Доли пропуснаха за Монпелие, а в същото време Реми Кабела на два пъти можеше да реши всичко.

В крайна сметка нови голове нямаше и така Сент Етиен се поздрави с трите точки.