Отборът на Сент Етиен победи Олимпик Лион като гост с 2:1 в последен мач от 31-я кръг във френската Лига 1. Това бе първи успех на Сент Етиен срещу Олимпик Лион от 2010-а година насам, като „зелените“ стигнаха до успеха с попадения на Ердинч и Градел. Гостите взеха преднина от 6 точки пред опонента си и запазиха шансове за третото място.

В голямото регионално дерби се изправиха четвъртият срещу петия, като Сент Етиен натрупа 54 точки и диша във врата на третия във временното класиране Лил, който има 57. Лион остава пети с 48 точки и почти сигурно се прощава с мечтите си за участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Двата тима изиграха равностоен сблъсък, като повече изстрели отправиха футболистите на Лион, но гостите успяха да реализират два от трите си шута в рамките на вратата.

Сент Етиен поведе в 28-ата минута, възползвайки се от третата си възможност в срещата. Брандао намери с дълго центриране Мевлют Ердинч, който вкара за 1:0. Домакините изравниха в 39-ата след хубав пробив на Гомис, който преодоля трима съперници и подаде страхотен пас към Александър Лаказет, който реализира с красиво воле за 1:1.

Победният гол падна в 74-ата минута, като негов автор бе Марк Ален Градел, който реализира, намирайки добре топката с левия си крак.

Така Сент Етиен записа втора победа след като в предишния кръг се справи у дома със Сошо за 3:1, а Лион ще трябва да се примири с поражението, след като успя да надиграе като гост Гингам с 1:0 в миналия кръг.