Олимпик Марсилия  и Сент Етиен не успяха да излъчат победител в дербито между най-титулуваните клубове във Франция. Двата тима завършиха при реавенство 2:2 в мача от 25-ия кръг на Лига 1. Така „финикийците” стъпиха накриво за втори път в рамките на последните три мача за първенство. В края на миналия месец Марсилия допусна равенство с Монако (2:2) и вече са само на една точка пред „монегаските” в класирането.

Олимпик Марсилия заема второто място в подреждането и на 11 точки от лидера Пари Сен Жермен. Сент Етиен пък, макар и да добави точка към актива си, остава 12-и с 30.

„Финикийците”  откриха резултата рано-рано.  В 4-ата минута Хироки Сакай намери отлично добре позициониралия се в наказателното поле Флориан Тувен. Той от своя страна с атрактивна тупалка от воле изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на домакините.

Само 5 минути бяха нужни на „зелените” да изравнят резултата. В 9-ата минута Ромен Амума проби отляво и с успореден пас намери Джонатан Бамба. 21-годишният халф с всички сили се пребори, за да пусне към връхлитащия в наказателно поле Кевин Моне-Паке, който преодоля вратаря с мощен шут по тревата.

Единадесет минути по-късно Марсилия отново поведе в резултата. Буна Сар напредна по десния фланг и центрира към наказателното поле. Там Морган Сансон бе изпуснат и успя да стреля, пронизвайки мрежата на Стефан Руфие за втори път в мача.

„Зелените” възобновиха интригата в мача 15 минути преди края на редовното време. Бамба центрира към  далечната греда, където  Роберт Берич успя да засече с гърди и да прати топката във вратата на южняците за 2:2.

В добавеното време на двубоя Тувен замалко да донесе трите точки за тима си със силен шут от около 12 метра, но Руфие демонстрира стрхотен рефлекс , за да отрази удара му.