Отборът на Сент Етиен победи с 1:0 Ним като гост в мач от осмия кръг на Лига 1. Единственото попадение на „Стад дьо Костиер” бе дело на Матийо Дебюши, който реализира с глава в 68-ата минута.

През първото полувреме Ним контролираше събитията на терена, но вратата на Сент Етиен остана суха като по чудо.

Още в 11-ата минута вратарят на Сент Етиен Жеси Мулен бе принуден да направи сензационно спасяване, отразявайки удара с глава на Рено Рипар. Французинът стигна до прецизно прехвърлящо подаване, но не успя да преодолее вратаря с опита си.

Няколко минути по-късно отново Рипар скочи  високо, за да засече центриране и отклони топката с глава, но вратарят направи брилянтно спасяван.

В 37-ата минута Ламин Фомба достигна до превъзходно центриране, но нацели дясната греда с удара си с глава.

Втората част отново започна агресивно за Ним. Лукас Део получи добро подаване и отправи мощен удар от дистанция, който обаче премина на сантиметри от дясната греда.

Секунди по-късно Денис Буанга шутира в десния ъгъл, но вратарят Пол Бернардони демонстрира добър рефлекс и блокира опита.

В 52-ата минута отново имаше добра вратарска проява, но този път на Жеси Мулен, който отрази удара на Зинедин Ферат.

В 68-ата минута Матийо Дебюши откри резултата в срещата, след като засече центрирана топка от Уахиб Хазири и стреля с глава в левия ъгъл на вратата.

В средата на второто полувреме Сент Етиен останаха с човек по-малко, след като Роман Амума извърши глупаво нарушение, за което бе санкциониран с втори жълт картон и бе принуден да напусне терена.

В края на двубоя Зайду Юсуф пропусна да удвои аванса на Сент Етиен, стреляйки на косъм от дясната греда.

В добавеното време на срещата Влатко Стояновски имаше няколко възможности да донесе точката на отбора си, но не успя да се възползва и резултатът остана 0:1.

Въпреки победата, Сент Етиен се намира на предпоследното,19-о място с 8 точки, а Ним е 15-и със същия  точков актив.