Отборът на Сент Етиен не допусна изненада и победи с 3:1 аутсайдера Сошо в мач от 30-я кръг на френското първенство. Домакините доминираха над своя съперник и закономерно стигнаха до трите точки.

Благодарение на успеха Сент Етиен заема временното четвърто място в класирането на Лига 1 с 48 точки. За сметка на това Сошо усложни много своята ситуация. Тимът е на предпоследната позиция в подреждането (19-о място) с 25 точки от 29 изиграни срещи.

Двата тима не успяха да си вкарат гол през първото полувреме, но за сметка на това домакините започнаха много убедително след почивката.

В 46-та минута влезлият току-що в игра нападател Мевлют Ердинч се разписа за 1:0. Само пет минути по-късно преднината набъбна с два гола. Полузащитникът Франк Табану отблизо се разписа за 2:0.

В 66-та минута Сошо върна едно от попаденията чрез Едуард Бутин, но неговият съотборник Седрик баканбу получи втори жълт картон и остави своите с човек по-малко в 81-та минута.

В самия край на срещата бившият играч на ПСЖ Мевлют Ердинч реализира своето второ попадение в мача, с което сложи точка на спора за 3:1.