Очаквано Сент Етиен не среща проблеми при домакинството си на опашкаря Троа в 12-ия кръг на Лига 1 и победи с 2:0, с което записа 4-а пореден успех в шампионата.

Играчите на Кристоф Галтие се намират и в серия от 9 поредни мача без загуба във всички турнири, което говори достатъчно за тяхната форма, както и фактът, че имат третата най-силна защита във Франция.

Въпреки това те трябваше да почакат до началото на второто полувреме за първия гол срещу скромния си съперник. Негов автор 47-ата минута стана Рено Кошад.

В самия край на двубоя пък звездата на отбора Пиер-Емерик Обамеянг съвсем успокои привържениците на стадион, а с 21 точки Сент Етиен изскочи на 3-ата позиция във временното класиране.

Троа пък остана твърдо предпоследен с едва 7 точки в актива си.

В друг мач от кръга Тулуза изненада повече от неприятно феновете си, след като допусна поражение с 2:4 на собствен терен срещу намиращия се във втората половина на таблицата Аячо.

Мачът започна отлично за домакините, след като Антони Липини си вкара автогол още в 4-ата минута. Аячо обаче не се стъписа от неприятното начало и в 16-ата минута резултатът вече бе 1:1 след попадение на Фредерик Саммаритано.

Десет минути преди почивката Шахир Белгазуани пък доведе нещата до пълен обрат, а в средата на втората част гостите поведоха с 3:1 благодарение на Сигамари Диара.

Аймен Абденур върна гол за Тулуза само 5 минути по-късно, но в 90-ата Белгазуани сложи точка на спора с второто си попадение в мача.

Така Тулуза пропусна отлична възможност да се изкачи до трета позиция, като вече е 7-и с 19 точки. Аячо пък се придвижи нагоре – 12-о място и 14 точки.

Останалите резултати от Лига 1:

Бастия – Валансиен 2:3

Реймс – Евиан Тонон Гаяр 1:2