Сен Етиен се разправи брутално с един от съперниците си за място в евротурнирите – Ница, като надигра тима на Клод Пюел с категоричното 4:0. Срещата от 27-ия кръг в Лига 1 още от начало не се разви добре за гостите, които останаха с човек по-малко след 24 минути игра.

Още в 7-ата минута Сен Етиен получи дузпа за нарушение на Кевин Гомис. Звездата на отбора Пиер-Емерик Обамеянг показа хладнокръвие и опъна мрежата зад Давид Оспина.

Тъкмо при 1:0 нервите на 20-годишният Валентин Ейсери не издържаха и след груба проява младокът видя червения цвят на картона.

Оттам насетне бе въпрос на време головете да завалят и в 60-ата минута Брандао оползотвори хубав пас на Молло, за да покачи на 2:0.

Десет минути по-късно самият Молло направи преднината класическа, а пет след попадението му Брандао за втори път наказа отбраната на гостите.

Поредният силен мач изпрати Сен Етиен поне временно на третото място с 47 точки, на една пред Олимпик Марсилия, който утре ще опита да се реваншира пред феновете си срещу опашкаря Троа.

Очаквано загубата коства една позиция на Ница, който се смъкна до 5-ото място с 45 точки.

Още резултати от Лига 1:

Бастиа - Аячо 1:0

Лориен - Валансиен 1:1

Сошо - Нанси 1:2

Тулуза - Евиан Тонон Гаяр 0:0

по-рано днес: Реймс - Пари Сен Жермен 1:0