Сен Етиен постигна много ценен успех срещу намиращия се точно зад него във временното класиране тим на Валансиен, като на свой терен се наложи с минималното 1:0. Единственият гол в мача реализира резервата Ромен Хамума към края на втората част.

Играчите на Кристоф Галтие имаха доста трудна задача срещу вдъхновения тим на Валансиен, който се представя доста над очакванията. Гостите очаквано предприеха контраатакуваща тактика, като оставиха Сен Етиен изцяло да владее инициативата в центъра на терена.

Това пък бе изцяло по вкуса на домакините, които отправиха цели 13 изстрела, но само 3 от тях бяха в очертанията на вратата.

След нулево първо полувреме мачът клонеше към 0:0, но в 72-ата Сен Етиен стигна до корнер. Центрирането на Енджими бе изчистено от отбраната, но Рено Кошад догони топката и я върна в наказателното поле, където Хамума с глава я насочи неспасяемо в мрежата.

Така поне временно Сен Етиен ще усети какво е чувството да оглавяваш Лига 1, след като събра 25 точки. Валансиен пък остана 6-и с 22.