Президентът на Франция Никола Саркози ще проведе днес среща с правителството на страната, като поводът е трагично представяне на "петлите" на Световното първенство по футбол в Южна Африка.

От пресслужбата на френския президент допълниха, че Саркози, който е голям фен на най-популярния спорт в света, ще се срещне в четвъртък с опитния нападател Тиери Анри.

Френският национален отбор отпадна още в груповата фаза на Мондиала в Африка. "Петлите", които вече ще има нов национален селекционер в лицето на бившия играч Лоран Блан, записаха само една точка и вкараха само един гол по време на мачовете си от Група "А" на шампионата.

Френският лагер бе засипан със скандали, а играчите скочиха на бившия селекционер Реймон Доменек, чийто договор с френската футболна централа изтече. Никола Анелка пък изгонен след мача с Мексико, след като нападателят си позволи да обиди своя наставник.

Франция се класира за Мондиала след игра с ръка на Анри по време на баража с Ирландия, така че много хора видяха знамение в това, че "петлите" отпаднаха толкова рано от турнира.