Отборът на Марсилия победи като гост с 2:1 Лил в двубой от 25-ия кръг на френската Лига 1. Виктор Осимен откри резултата за домакините, но впоследствие Марсилия извърши пълния обрат след нещастен автогол на Рейнилдо Мандава и попадение на Дарио Бенедето.

Домакините започнаха двубоя агресивно и още в 4-тата минута Виктор Осимен овладя подаване на ръба на наказателното поле, но ударът му бе отразен от Стив Манданда.

В 15-ата минута "песовете" имаха нова възможност, но този път Люик Реми изпрати топката право в ръцете на стража на Марсилия. 

До края на първата част опасни ситуации пред двете врати липсваха.

Всички усилия на домакините бяха възнаградени в началото на втората част, когато Осимен изпрати топката в мрежата на Манданда и изведе своите напред в резултата. 

Само 6 минути по-късно топката отново бе във вратата на Марсилия, но голът на Реми бе отменен заради засада.

В 59-ата минута Тиаго Джало извърши глупаво нарушение, за което отборът на Марсилия бе възнаграден с дузпа. Валентин Ронже обаче стреля неточно и Мик Менян изби топката. 

В 66-ата минута Рейнилдо Мандава имаше нещастието да си отбележи автогол, с който резултатът стана 1:1. 

Само три минути по-късно пълният обрат вече бе факт. Дарио Бенедето получи топката след страхотно извеждащо подаване на Валере Жермен и подари победата на своя тим. 

Така Марсилия се възползва по перфектен начин от грешната стъпка на ПСЖ, който записа равенство 4:4 срещу Амиен, и вече е на 10 точки зад парижани. Лил, от своя страна, остава 4-ти с 40 точки.