Един от участниците в битката за оцеляване в Лига 1 – Сошо изненада неприятно шампиона на страната Монпелие, като го отстрани в 1/16-финалите в турнира за Купата на Франция. В редовното време мачът приключи при равенство 2:2 благодарение на изравнителния гол на резервата Седрик Бакамбу, а в началото на вторите продължение друга резерва – Ясин Микари донесе крайния успех с 3:2.

Срещата тръгна лошо за гостите от Монбелиар, които инкасираха гол още в 16-ата минута. Гаетан Шарбоние зарадва феновете на Монпелие с хубав удар покрай вратаря Овоно. Все пак две минути преди края на полувремето Роа Конту изравни и двата тима се оттеглиха на почивка при 1:1.

Малко след подновяването на играта домакините отново поведоха, като този път голмайсторът бе 21-годишният Матийо Деплан. В 79-ата обаче влезлият на смяна преди 6 минути Бакамбу вгорчи вечерта за шампионите и вкара мача в продължения.

При тях гостите демонстрираха по-здрави нерви и в 108-ата минута опитният Ясин Микари наказа отбраната на Монпелие с трети гол, който се оказа достатъчен за крайния успех.

В друг мач от 1/16-финалите елитните Ница и Нанси също завършиха 2:2 в редовното време, но продълженията завършиха без нови попадения. При дузпите „бодлите“, както прозвището на Нанси, пропуснаха само веднъж, за да триумфират с 4:2.