Бившият съотборник на Тиери Анри Робер Пирес също изказа своето мнение за грандиозния скандал, разразил се около нападателя заради играта му с ръка в баража за Световното срещу Ейре. Благодарение на непозволените действия от страна на Анри, Уилям Галас реализира попадение, класирало Франция на Мондиала.

Полузащитникът на Виляреал Пирес предупреди Тиери Анри, с когото играха заедно в Арсенал, че неспорсменското му поведение може да остане в историята, и да го преследва с години.

Макар да признава, че по принцип характерът на Тиери Анри не е такъв, Пирес добавя, че му е трудно да приеме успеха на сънародниците си, постигнат по този начин.

„Неправилната му постъпка няма връщане обратно. Тиери не е измамник, но не мога да се насиля да се радвам, че сме на Световното, след като сме стигнали до там така,” коментира ветеранът пред „Сън”. „Как бих могъл да се радвам на такова класиране?!”

Халфът на Виляреал смята, че репутацията на Анри ще бъде съсипана от случката, и голмайсторът на Барселона ще се затрудни да изчисти петното от името си.

„Всички твърдят, че Тити не бива да се тревожи, ако в бъдеще му се наложи да посети Ирландия или Англия. Аз обаче не съм сигурен, че ирландците ще приемат извинението му изобщо някога. Това ще го преследва винаги, независимо къде отиде,” завърши Пирес.