Лион победи Сент Етиен в дербито на 10-ия кръг в Лига 1 и продължи кризата в тима на гостите.

Двата тима заформиха истинска битка на „Групама“ и предложиха двубой на високи обороти. Възпитаниците на Клод Пюел откриха резултата в заключителните минути на първото полувреме. В 40-ата минута Дени Буанга нахлу в наказателното поле и центрира, след което вратарят на „хлапетата“ Антони Лопеш нелепо изби топката в собствената си мрежа и гостите излязоха напред в резултата.

През втората част Лион вдигна оборотите и в 65-ата минута равенството бе възстановено. След заучено пложение от фаул, Максуел Корне получи в наказателното поле, след което центрира по земя, а Тино Кадуере бе на точното място и отблизо реализира.

В 74-ата минута резервата на домакините се превърна в герой за „хлапетата“, след като направи самостоятелен пробив в наказателното поле и и от малък ъгъл реализира.

Със спечелените три точки Лион заема петата позиция в Лига 1 с актив от 17 точки, колкото имат още Монако, Монпелие и Ница, но „хлапетата“ са с по-добра голова разлика. В същото време Сент Етиен остава на 15-о място с десет.