Отборът на Лил измъкна точката от гостуването си на Нант от 25-ия кръг на Лига 1. Двубоят завърши при 2:2. На два пъти „канарачетата“ повеждаха след голове на Емилиано Сала (16-ата и 71-ата минути). Мотиба донесе първото равенство в 67-ата минута, а появилият се като резерва Николас Пепе реализира в 81-ата, след като домакините отново бяха излезли напред.

Играта на Нант в защита в този двубой не бе на познатото ниво, а това допълнително способства за крайния развой на срещата.

Спечелената точка е живителна за Лил, който се измъкна от зоната на изпадащите. „Песовете“ скочиха до 16-о място с 26 пункта. Нант се изкачи на петата позиция с 38.

Лил създаде първата по-интересна ситуация в мача. Ел Гази се оказа в центъра на опасна атака, но бе спрян от отбраната на Нант.

При първата си по-сериозна опасност пред вратата на гостите, Нант поведе. При чудесна триходова акция Емилиано Сала получи бърз пас от Томасон и се разписа за 1:0.

След половин час игра Сала можеше да отбележи и втори гол, но ударът му с глава бе блокиран.

Началните минути на второто полувреме не изобилстваха на ситуации, а всичко по-значимо се случи след 60-ата минута. В 67-ата „песовете“ изравниха чрез Мотиба, който засече точно след центриране от корнер.

Само няколко минути след това, в 71-ата, „канарчетата“ отново бяха напред. При центриране отляво на Лима, Сала не се колеба много и направи 2:1.

Николас Пепе се оказа щастливата резерва за „песовете“, след като донесе изравняването в 81-ата минута. Той си поведе топката отдясно, нахлу в пеналта, освободи се от опеката на отбраната и с удар по диагонал оформи крайното 2:2.