Воденият от Клаудио Раниери тим на Нант не е това, което беше в началото на сезона. "Канарчетата" записаха второ поредно поражение и общо трето в последните си четири мача в гостуването на Рен. 

Те паднаха с 1:2 и полека-лека се отдалечават от челните позиции, които заемаха в началото на кампанията. От своя страна пък Рен вече е с четири победи в последните си пет битки и продължава да се катери в класирането. 

Всичко в този мач се реши след почивката заради нулевото първо полувреме. Вахби Хазри откри резултата за бретанците в 51-та минута след асистенция на голямата им звезда Йоан Гюркуф. 

Само четири минути по-късно Никола Палоа от състава на Нант беше изгонен и мачът се развиваше по мед и масло за домакините. Но в 73-та минута "канарчетата" изравниха след точно изпълнена дузпа от Емилиано Сала и развръзката остана за последните минути. 

Щастието за домакините дойде в 89-та минута, когато Хазри реализира второто си попадение, този път след асистенция на Бенжамен Андре и донесе трите точки за Рен в този завързан сблъсък. 

След тази развръзка Нант остана с 23 точки на петата позиция, но се отдалечава все повече от върха. Рен е осми с 18 точки, но се отлепя от кризата, в която беше изпаднал в началото на сезона.