Рен се класира за финала на Купата на Франция, след като успя да спечели с 3:2 гостуването си на Олимпик Лион.

Първата опасност в мача бе създадена пред вратата на Рен в 34-та минута. Набил Фекир отправи далечен удар, но Томас Кубек се намеси и спаси.

Кубек направи страхотно спасяване в 36-та минута, когато Фекир получи отлична възможност в наказателното поле на Рен, но бе надигран от вратаря.

Рен поведе в резултата в 40-та минута, когато Исмаила Сар центрира в наказателното поле на Лион, а М‘Байе Нианг успя да изпревари Марсело и да вкара топката във вратата на Антони Лопеш.

Лион успя да изравни резултата в 47-та минута, когато се получи сериозно разбъркване в наказателното поле на Рен, а Бертран Траоре се оказа най-съобразителен и успя да прокара топката до вратата на Томас Кубек.

Хатем Бен Арфа нанесе тежък удар от границата на наказателното поле на Лион в 55-та минута, но Лопеш успя да се намеси и да избие в корнер.

Рен си върна аванса в резултата в 55-та минута. Бен Арфа центрира от корнер в наказателното поле на домакините, където Бенжамен Андре надскочи играч на Лион и вкара топката във вратата на Лопеш.

Нова възможност се откри пред играчите на Рен в 65-та минута, но след удара на М‘Байе Нианг топката премина встрани от десния стълб на вратата на Лопеш.

Бен Арфа отправи опасен удар от дистанция, но топката премина над напречната греда на вратата на Лион и излезе в аут.

Съдията Беноа Бастиен свири дузпа за Лион в 75-та минута. Усем Ауар стреля, след което топката се спря в ръката на Бенжамен Андре. Арбитърът разгледа ситуацията с ВАР, след което потвърди първоначалното си решение. Лион изравни резултата, след като Муса Дембеле реализира наказателния удар.

Рен стигна до победата в срещата в 81-та минута. Бурижо се опита да стреля, но не успя, топката рикошира в десния му крак, след което попадна в Бенсебайни, който с премерен удар я вкара в долния ляв ъгъл на вратата на Антони Лопеш.

На финала Рен ще се изправи срещу победителя от другия полуфинал, в който един срещу друг се изправят отборите на Пари Сен Жермен и Нант.