Рен спечели с 3:0 срещу домакина Метц в осмия кръг на френското футболно първенство.

Възпитаниците на Брюно Женезио записаха четвърти пореден мач без поражение в Лига 1 и с актив от 15 точки се изкачиха на шестото място в класирането.

Гаетан Лаборд откри резултата отблизо с пета в средата на първото полувреме след подаване на Амари Траоре.
Малко по-късно Пепе Матар Сар беше близо до изравняване, но нацели гредата, а в последните минути преди почивката гостите добавиха още две попадения чрез Камал Сюлемана и Мартен Терие, който реализира след втората асистенция на Траоре в срещата.

След почивката Метц не успя да сътвори почти нищо, а имаше и късмет, след като удар на Флавиен Тет беше отклонен в гредата от вратаря Александър Укиджа.

Метц допусна четвърто поредна домакинска загуба и остана на 18-ото място само с 6 точки.

Други два отбора в дъното на таблицата също продължават трудното си начало на сезона.

Последният в подреждането Сент Етиен остана на дъното с 4 точки и без успех през кампанията след 1:5 като гост на Страсбург.

Зеду Юсуф се превърна в антигерой, след като си вкара автогол в 38-ата минута за 0:2, а минута преди почивката получи и червен картон след груб фаул срещу Людовик Ажорк.

След почивката Кевин Камейро и Ажорк вкараха след подавания на Ибрахима Сисоко, а резервата Мухамаду Диало оформи успеха пет минути преди края.

Брест също продължава без успех през сезона и заема предпоследното място с 5 точки след 1:1 срещу гостуващия Реймс.

Воут Фаес изведе гостите напред в 12-ата минута, след като засече с глава центриране от фаул на Илан Кебал.

Брест стигна до равенство със страхотен гол на Фрак Онора в 74-ата минута с удар от 30 метра.

Така домакините се разписаха в десети пореден мач от първенството и изравниха най-добрата си голова поредица от периода май-юли 1990 година.