Рен спря победния ход на Сен Етиен в Лига 1, като в срещата помежду им от 28-ия кръг принуди гостите да се борят за равенството 2:2.

Двата отбора решиха да не се церемонят много и заложиха на непрестанни атаки от първата минута. Периодите на преимущество се сменяха през няколко минути, а Рен изглеждаше така, сякаш ще приключи по мечтан начин първата част. В 44-ата минута Джон Бойе центрира от ъглов удар, а Ромен Данце с глава разпечата Стефан Руфие. В добавеното време обаче Пиер-Емерик Обамеянг разряза защитата на домакините с хубав пас, а Йоан Молло заби втория си гол в два поредни мача.

Рен показа сериозните си намерения почти веднага след подновяването на играта. В 51-ата Жан Макун прати добра топка за Жулен Фере, а нападателят не сгреши за 2:1.

Гостите успяха да се върнат сравнително бързо в мача и петнадесет минути по-късно изравниха. Молло върна услугата на Обамеянг и звездата на Сен Етиен заби 16-ия си гол от началото на сезона.

Така нито Рен, нито Сен Етиен мръднаха от местата си, като домакините останаха 8-и с 42 точки, а гостите – четвърти с 48.