Въпреки че допусна класическа загуба като гост на Рен в среща от осмия кръг на френската Лига 1, Олимпик Лион остана начело в класирането на местното първенство. Шампионът не успя да се противопостави на своя съперник и допусна да бъде победен с 0:3 за първи път от началото на първенството. В герой за Рен се превърна ветеранът Микаел Пажис, който реализира хеттрик.

35-годишният Пажис откри резултата в 17-ата минута с удар по земята, а в 56-ата покачи на 2:0 след пас на Оливие Томер. Пажис фиксира крайното 3:0 в 67-ата минута, след като не остави шанс на вратаря на гостите Уго Лорис от воле.

Въпреки пораженеито Лион остава на върха в класирането с 19 точки, с 2 повече от втория Тулуза.

Френският национал Бафетимби Гомис се завърна с гол в първенството, след като откри резултата за Сент Етиен срещу Монако. През седмицата той вкара два гола за тима си в турнира за Купата на УЕФА. Малко преди края на редовното време Джофри Дерни оформи крайното 2:0 в полза на Сент Етиен.

В последния мач от кръга Нанси и ПСЖ завършиха наравно 1:1, след попадения на Макалусо за домакините и на Оарау за гостите от Париж.