Отборът на Рен надви Ним с 2:1 в двубой от 26-и кръг на френската Лига 1. Първите два гола паднаха в първите 7 минути на двубоя, като с гол от съблекалните се отчете Нолан Ру, а малко по-късно М'Байе Нианг възстанови равенството в двубоя, което докрая остана непроменено. Гостите играха повече от половин час с човек по-малко, след като Антони Бриансон си изработи червен картон. В края на срещата обаче Нианг се превърна в герой, носейки трите точки на своя отбор. 

Двубоят започна ударно, след като още в първата минута Нолан Ру овладя брилянтен пас и отправи удар от движение, с който изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Рен. 

Само 6 минути по-късно М'Байе Нианг отправи удар от движение, с което преодоля вратаря и изпрати топката в мрежата на Ним. 

След бързата размяна на удари темпото се поуспокои и следващата опасна ситуация дойде чак в края на първата част. В 40-ата минута отново Ниагнг засече центриране и насочи топката към горния десен ъгъл, но вратарят го отказа с отлично спасяване. 

В 47-ата минута Жорис Няньон стреля с глава отблизо, но Пол Бернардони не изпита затруднения и успя да предотврати попадение. 

Малко след това Антони Бриансон закъсня с действието си и влезе грубо в краката на съперник, за което получи червен картон и напусна терена преждевременно.

В следващите минути Рен тотално поде инициативата в двубоя и това даде резултат в 89-ата минута, когато Нианг получи топката от Хамари Траоре и с елементарно чукване елиминира вратаря, изпращайки топката в мрежата му. 

Така Рен се изкачи на третата позиция с 44 точки, а Ним е опасно близо до зоната на изпадащите с 27 пункта в своя актив.