Отборите на Рен и Лил завършиха наравно в мач от шестия кръг на Лига 1. Третият и петият в класирането си вкараха по един гол и не се победиха на „Стад Рут де Лориен”. И двете попадения паднаха през второто полувреме на срещата. Нанитамо Иконе откри резултата в 47-ата минута, а в 68-ата Адриан Уну изравни за Рен и оформи крайния резултат.

Първата възможност в срещата се откри в 16-ата минута, когато Нанитамо Иконе получи пас по трева на границата на наказателното поле и шутира към левия ъгъл. Вратарят Едуард Менди обаче демонстрира добър рефлекс и блокира опита.

В 29-ата минута Роман дел Кастийо получи прецизно подаване на ръба на наказателното поле и нанесе обещаващ удар. За негово съжаление, топката прелетя изключително близо до дясната греда.

Резултатът бе открит в 47-ата минута, когато Виктор Осимен намери с хубав пас Нанитамо Иконе, който овладя топката и шутира силно в десния ъгъл.

Десет минути по-късно Рафиня направи невероятен пропуск, след като бе оставен сам пред вратата и трябваше да преодолее само вратаря, но топката премина встрани от дясната греда.

В 68-а М'Байе Нианг се включи добре в наказателното поле и овладя невероятен пас преди да шутира към вратата, но ударът му бе блокиран от защитник, който се хвърли на невероятен шпагат.

Секунди по-късно Хамари Траоре подаде на Адриен Уну, който отправи удар с глава и топката реализира покрай Мик Менян.  Съдията Жером Бризар обаче даде знак, че иска да провери дали голът е редовен, използвайки системата ВАР.  След като разгледа ситуацията, Жером Бризар зачете гола и посочи точката на центъра.

В 74-ата минута Джонатан Мамба достигна до отбита топка на ръба на наказателното поле и стреля под напречната греда, но Едуард Менди се намеси, за да предотврати гола и да запази крайния резултат. 

Така Рен остават трети в класирането с актив от 11 точки, а Лил са запазват петата позиция с точка по-малко.