Рен се класира по инфарктен начин за 1/4-финалите за Купата на Франция, отстранявайки Анже с 5:4 след продължения. Канонадата от голове започна в 37-ата минута, когато Леа Силики откри резултата. Само 5 минути по-късно Мбайе Нианг удвои, давайки комфортна преднина на гостите на почивката.

Това обаче бе само началото на голеадата. Сада Тиоб намали в 52-ата минута, но само за кратко, тъй като 9 минути след това Нианг отбеляза второто си попадение от дузпа за 1:3. Сада Тиоб отвърна отново 5 минути преди края на редовното време, посавяйки за втори път името си сред голмайсторите на таблото. Екшънът стана пълен, когато в предпоследната минута домакините също получиха правото да изпълнят наказателен удар. Стефан Бахокен се нагърби с отговорността и прати мача в продължения. Ян Гобо все пак даде нова преднина на гостите в 101-ата минута, но и тя бе заличена от Матиас Перейра в 106-ата минута. Последната дума обаче имаше Жереми Желин, който матира за последен път Петкович, печелейки мача за гостите.

В други мачове от вечерта Белфорт шокира Монпелие след дузпи (5:4), като преди това в редовното време и продълженията не паднаха голове.

Дижон пък се измъкна на терена на Лимонес, обръщайки домакините, след като Азис Бузит даде преднина в 49-ата минута, а Хондер Кадис изравни в 55-ата минута. Стефи Мавидиди буквално в последните секунди съсече домакините с победен гол, пращайки отбора си на 1/4-финалите