Уникална драма, завършила с изпълнение на дузпи и триумф за Рен, предложи последният мач от 1/32-финалите в турнира за Купата на Франция.

Жребият противопостави на този ранен етап един срещу друг два отбора от топ 7 на временното класиране в Лига 1 – Ница и Рен, които определено предложиха уникални емоции на зрителите в Ница.

Домакините откриха резултата в 39-ата минута с попадение на Александър Менди. Авансът се запазваше до заключителната част на двубоя, но в 73-ата минута Ница остана с човек по-малко, тъй като втори жълт картон получи Винсен Коциело. Гостите се възползваха от численото предимство и 9 минути по-късно стигнаха до изравняване чрез Жереми Бога.

Така двубоят влезе в продължения, а в 13-ата минута от тях Рен стигна и до пълен обрат след попадение на Бенжамин Андре. Гостите изглеждаха много близо до успеха, но в 117-ата минута Ромейн Дансе получи червен картон за нарушение в наказателното поле, заради което бе отсъдена и дузпа. Зад топката застана Хатем Бен Арфа, който бе точен и така прати двубоя в рулетката на дузпите.

При тях Кинтеро пропусна първото изпълнение за Рен, но Малман бе грешник за Ница малко след това и така след равенство от по 4 гола от петте изпълнения, двата отбора продължиха до грешка.

13-ата дузпа бе фатална за Франк Хонорат, който бе успя да реализира за Ница и така остави всичко в краката на Бенжамин Андре, но и неговото изпълнение не намери мрежата, и така драмата продължи. След по още един точен изстрел, Гутие Лорис пропусна за домакините, а Желсон Фернандес бе точен и така след 7:6 при дузпите донесе успеха за своя отбор и класирането за следващата фаза на турнира.