Старши треньорът на Олимпик Лион Реми Гард заяви днес, "че се чувства обиден" от подозренията за уреждане на мача от Шампионската лига по футбол с Динамо Загреб в сряда, в който френският отбор победи със 7:1 и се класира за осминафиналите на най-авторитетния европейски клубен турнир.

"Не следя отблизо полемиката, защото имам много неща да приготвям, каза Реми Гард, цитиран от агенция Франс прес. Освен това нямам това ниво на информация както медиите, без да знам дали това е информация. За мен ние сме спортсмени от високо ниво. Ние направихме подвиг. Ние сме доволни от резултата в Загреб и горди, но тези подозрения ме обиждат, както и нашия президент, въпреки че той говори за тези неща с чувство за хумор. Аз знам, че той също е засегнат, но ние нямаме желание да придаваме голямо значение на това".

От своя страна нападателят Бафетимби Гомис, който вкара 4 гола в сряда на мача в Загреб, каза : "Тази полемика е глупава, защото засяга нашата гордост, нашия труд, нашия характер и нашата гордост".

Гомис, също цитиран от агенция Франс прес, каза, че "оставането на Динамо /Загреб/ с човек по-малко на почивката се е отразило добре на ситуацията". Гомис обаче каза и че "е нормално някои хора да си задават въпроси, защото Лион е имал много малки шансове за класиране".