Две лета Реал Мадрид правеше всичко възможно да проучи начините да отмъкне Неймар от Пари Сен Жермен, но тъкмо когато изглеждаше възможно това да се случи, "белите" прекратиха всякакви опити да го ангажират. Това твърди вестник "Ас". 

Президентът Флорентино Перес е провел разговори с всеки един от представителите на клубното ръководство. И всеки един от тях е бил категоричен, че място за бразилеца на "Сантиаго Бернабеу" няма. И трябва да се търсят други алтернативи. 

Така Перес, който вече няма подкрепа от останалите членове на борда за подобен мултимилионен трансфер, ще трябва да се ориентира към друга мегазвезда. Според информацията на изданието, това ще бъде съотборникът на Неймар в ПСЖ Килиан Мбапе. 

На последната среща между Перес и Неймар на 7 декември по време на церемонията за Златната топка, футболистът в личен разговор е изразил готовност да отиде в Реал. Но тъй като не последва нито една публична изява на това негово желание, дори и намек, както при Мбапе, Перес също е започнал да охлажда интереса си към него и в крайна сметка се убедил, че няма нужда да го взима.