Ледът се пропуква и скоро ще има развитие по трансфера на Неймар от Пари Сен Жермен в Барселона. Според авторитетния вестник "Екип", вече е бил осъществен първи контакт между двата клуба и каталунците са отправили предложение за подписа на бразилеца, макар и не писмено. 

Те опипали почвата, като предложили на парижани да им дадат двама играчи, които струват общо над цената, която парижани платиха за нападателя преди две години - 222 млн. евро. Иначе закованата цена от френския клуб е 300 млн. евро. 

От ПСЖ отдавна проявяват интерес към трима играчи на Барселона. Това са Филипе Коутиньо, Иван Ракитич и Усман Дембеле. По-вероятно е бразилецът и французинът от тази тройка да поемат към "Парк де Пренс", като общата им стойност е близо до 300-та милиона, искани от ПСЖ. 

Очаква се в крайна сметка от Барса да добавят и неголяма сума към предложението си, за да купят Неймар. Засега обаче всичко още е в опознавателна фаза между двата клуба, но би трябвало до дни да има по-сериозна и официална развръзка. 

Всичко е било форсирано и на срещата между самия играч и спортния директор Леонардо в понеделник, на която южноамериканецът е обявил твърдо и категорично, че няма абсолютно никакво намерение да продължава да играе в Париж.