Французинът Сантос Миразиера, който е запалянко на Олимпик Марсилия, ще бъде пуснат на свобода под парична гаранция, предаде агенция Франс прес от Мадрид, като се позова на съдебен източник.

Франс прес уточнява, че паричната гаранция е 6000 евро, която трябва да бъде платена от испанския адвокат Ерланс Ибарондо Мерино и тогава Миеразиера ще напусне затвора.

Сантос Миразиера бе осъден на три години и половина затвор заради насилие по време на мача от Шампионската лига по футбол Атлетико Мадрид - Олимпик Марсилия, игран на 1-ви октомври.

Прокуратурата е искала ефективна присъда от осем години затвор заради "нарушаване на обществения ред и извършено насилие и нанасяне на телесна повреда срещу представител на реда".

Френският запалянко бе обвинен, че е хвърлил седалка от стадион "Висенте Калдерон" срещу един полицай и че е ударил друг испански полицай на стадиона.

Сантос Миразиера е в предварителен арест от два месеца. Той има на разположение срок от десет дни да обжалва присъдата, като през това време ще бъде в затвора.