Доста ангажиран ден имаха шефовете на френския шампион Пари Сен Жермен в сряда. Те успяха да привлекат една от трансферните си цели Серж Орие от Тулуза и в същото време да продадат нежелания от наставника Лоран Блан Кристоф Жале. 

22-годишният котдивоарски национал идва под наем до края на сезона. В договора му обаче има клауза за откупуването му след завършека на кампанията в зависимост от представянето му. 

Орие ще се конкурира на поста с Грегъри ван дер Вийл. За подписа му парижани се пребориха с Арсенал, като мениджърът Арсен Венгер се очакваше да надделее в битката, но явно не успя. 

"За мен е истинска чест да играя в такъв отбор с толкова големи имена до себе си. Ще дам всичко от себе си, за да помогна за постигането на целите. След Световното продължават да ми се случват невероятни неща", сподели Орие. 

В същото време, докато този трансфер се осъществяваше, парижани продадоха Кристоф Жале на Лион. Никакви детайли по сделката не бяха съобщени, но сделката вече официално е факт. 

"Исках да стана част от амбициозния проект на Лион. Изкарах няколко страхотни години в Париж, но беше вече време за промяна", сподели Жале пред сайта на новия си отбор.