Пари Сен Жермен се класира за финал за Купата на Лигата във Франция, след като се наложи убедително над Оксер с 3:2. Успехът е от изключително значение за парижаните, тъй като в първенството отборът се представя много слабо и дори е застрашен от изпадане.

Днес на „Парк де Пренс” обаче столичани играха много добре и бързо попариха надеждите на Оксер. В 31-та минута Марио Йепес откри резултата, при едно разбъркване в наказателното поле след корнер.

Паулета вкара отново в 43-та минута, за да направи преднината на ПСЖ още по-убедителна. Португалецът се разписа след поредна грешка на защитата на Оксер след ъглов удар.

Гостите все пак успяха да стигнат до попадение в 74-та минута, не без помощта на вратаря на ПСЖ Микаел Ландрьо, на чието име бе записан голът. Изненадващо, след като повече от час не показваха желание да победа, след гола Оксер започна да натиска и да търси изравняване. Така обаче се откриха твърде много пространства за атаките на домакините, и те логично направиха 3:1 чрез Бернар Менди в 79-та минута.

В даденото от рефера Ерик Пула продължение на мача, Оксер оформи и крайното 3:2, когато Жулиен Керсия вкара от шест метра.

На финала Пари Сен Жермен вече очаква победителя от утрешния двубой между Льо Ман и Ланс.