Директорът на Пари Сен Жермен Леонардо защити решението на клуба да смени своята емблема.

Френският гранд има едно и също лого от 1972-а насам, но в най-скоро време ще представи нов дизайн, който според сведения заменя традиционното тъмно синьо и го сменя с по-светъл отенък на синьото, подобен на този в емблемата на Олимпик Марсилия.

Бразилецът подкрепи решението за промяна и сподели, че това няма нищо общо с отдалечаване от наследството на клуба, както се възприема от повечето привърженици.

„Уважението (за историята б.р.) е налице. Не сме решили да сменим клубното лого, защото не се съобразяваме с историята. ПСЖ вече се е сменял 5 пъти, някои големи клубове са го правили 10 пъти“, заяви Леонардо.

„Мисля, че погрешното схващане идва от парите и силата, която имаме. Аз съм тук заради историята на този клуб“, допълни босът на ПСЖ.

Ранни дизайни на новото лого показват, че думата 'Париж' е преместена в горната част на кръга, а 'Сен-Жермен' е поставено в долната част. Премахната е и люлката под Айфеловата кула, която символизираше раждането на Крал Луи  XIV в Сен-Жермен. Освен това легендарната кула има по-модерен 3D вид.

Очаква се новото лого официално да бъде представено този месец.