Звездата на Реал Мадрид Анхел ди Мария се видя твърде скъп дори за мултимилиардерите от Пари Сен Жермен. Това обяви лично президентът на френския клуб Насер ал Келайфи на пресконференция днес. 

Всъщност, исканите от "белите" 80 млн. евро едва ли са проблем за арабските собственици на парижани. Затрудненията идват от нормите за спазване на финансовия феърплей, които вече бяха нарушени от ПСЖ и затова клубът отнесе глоба от 60 млн. евро. 

Шампионите на Франция вече купиха за 50 млн. евро Давид Луис от Челси, а не са направили значима продажба и не могат да си позволят да хвърлят още 80 млн. евро, въпреки че парите не са никакъв проблем за босовете им. 

"Истина е, че водихме преговори с Реал Мадрид за Анхел ди Мария. Срещнах се лично с президента Флорентино Перес. Но играчът е прекалено скъп за нас и сложихме точка на разговорите", сподели Ал Келайфи. 

Аржентинецът има договор с европейския клубен шампион до 30 юни 2018 г. Испанците му търсят нов отбор, за да не нарушат и те правилата на финансовия феърплей след покупката на Хамес Родригес от Монако за 80 млн. евро.