Френският гранд Пари Сен Жермен сериозно се измъчи срещу португалския Брага преди да си осигури продължаване напред в турнира за Купата на УЕФА. В срещата реванш от 1/8-финалния сблъсък между двата отбора ПСЖ победи с минималното 1:0 и след нулево реми в първия двубой си осигури място сред осемте най-добри.

171 минути минаха преди ПСЖ да вкара скъпоценното попадение, класирало отбора напред. Победният гол падна едва в 81-вата минута на стадион „Мунисипал” в Брага.

През по-голямата част от двубоя домакините бяха по-активният отбор на терена, но в крайната фаза на играта португалците не бяха убедителни. От своя страна ПСЖ на няколко пъти затрудни стража на Брага Едуардо след опасни контра атаки.

Ключов момент в мача се оказа 77-мата минута, когато голмайсторът на парижани в Лига 1 Гийом Хорау влезе в игра на мястото на Матея Кежман. Именно той се оказа героят за ПСЖ, след като вкара единствения гол в мача само 4 минути по-късно. Клемент Шантом центрира от пряк свободен удар и Хорау с глава засече топката неспасяемо за Едуардо.

По този начин ПСЖ се присъединява към Олимпик Марсилия като вторият френски отбор сред осемте най-добри в турнира и очаква жребия в Нион в петък.