Отборът на Пари Сен Жермен записа изразителен успех над Сент Етиен в мач от 18-ия кръг на френската Лига 1. Възпитаниците на Томас Тухел се наложиха с 4:0 и се възползваха от грешната стъпка на Марсилия в Метц (1:1), за да увеличат преднината си на върха на седем точки, въпреки че парижани са и с мач по-малко.

На два пъти в мача се разписа Килиан Мбапе, а другите две попадения бяха дело на Леандро Паредес и Мауро Икарди.

Първото полувреме се разви отлично за гостите, които още в 9-ата минута успяха да излязат напред в резултата. След атака отдясно и центриране в наказателното поле, Бернат стреля по диагонала, но вратарят изби. Отбитата топка обаче попадна на пътя на Леандро Паредес, който от воле я насочи във вратата за 1:0. Преди да се озове в мрежата, топката тупна коварно пред вратаря, за това го затрудни максимално.

В 35-ата минута домакините от Сент Етиен останаха с човек по-малко на терена, след като Ахолу получи директен червен картон за остро влизане в краката на противник.

В заключителните минути на първата част парижани вкараха нов гол, с който тотално пречупиха съпротивата на Сент Етиен. След великолепна комбинация между Неймар и Мбапе, французинът се разписа с лекота, останал сам срещу вратаря.

В 62-ата минута Неймар си изработи дузпа, която обаче аристократично пропусна. Бразилецът стреля от бялата точка и въпреки че залъга стража на домакините, пращайки го в противоположния ъгъл, стреля в левия страничен стълб.

Точно десет минути по-късно след пропуска на Неймар, Мауро Икарди все пак покачи на 3:0. След центриране отляво и грешка в отбраната на домакините, която не успя да изчисти топката, тя попадна в Икарди, който бе оставен абсолютно сам, а за него не представляваше трудност да стреля точно за пореден гол във вратата на Сент Етиен.

Крайния резултат оформи Мбапе след самостоятелна акция минута преди края на редовното време.