Пари Сен Жермен постигна осма поредна победа от началото на сезона във френското първенство. Парижани спечелиха с класическото 3:0 гостуването си на Ница. Головете за водения от Томас Тухел отбор реализираха Неймар, който се разписа на два пъти и Нкунку.

Алфонс Ареола направи решаващо спасяване в 6-та минута, когато отрази удара на Маолида, който успя да пробие през двама защитници на гостуващия отбор.

Пари Сен Жермен направи много сериозен пропуск в 11-та минута, когато след удара на Анхел ди Мария топката се спря в левия стълб на вратата на Ница.

Пари Сен Жермен поведе в резултата в 22-та минута, когато Диаби подаде към Неймар, който с удар от дъгата на наказателното поле на Ница вкара топката в левия ъгъл на вратата на Бенитес.

Гол на Неймар не бе зачетен заради засада в 43-та минута, след като реферът използва ВАР.

Пари Сен Жермен удвои своята преднина в 46-та минута. Килиан Мбапе демонстрира страхотна скорост в 46-та минута, когато получи извеждащ пас, измъкне се от двама защитници на Ница, след което преодоля и вратаря Бенитес, но в последния момент бе затворен от двама играчи на съперника, които блокираха удара му. Топката след това попадна в Нкунку, който вкара в опразнената врата.

Ница завърши мача с човек по-малко, след като Сиприен бе изгонен за втори жълт картон от съдията Клемен Турпен.

Гол на Максим Чупо-Мотинг не бе зачетен заради засада в 79-та минута.

Вратарят Бенитес направи много добро спасяване в 85-та минута, когато отрази удар на Неймар.

Валтер Бенитес напрви ново впечатляващо спасяване в първата минута на добавеното време на срещата, когато отрази много хубав удар на Неймар.

Пари Сен Жермен все пак реализира трети гол във втората минута на добавеното време на мача. Парижани организираха перфектна контраатака, като Мбапе и Неймар останаха сами срещу вратаря Бенитес. Мбапе подаде към Неймар, който не пропусна да вкара в опразнената врата.

След този успех Пари Сен Жермен е убедителен лидер с 24 точки, докато Ница е единайсти с 10 точки.