Аржентинският плеймейкър Хавиер Пасторе, който играе в италианския първодивизионен клуб Палермо, е много близо до
трансфер в Пари Сен Жермен. Това съобщи членът на управата на френския клуб Насер Ал Хелайфи в интервю за френските медии.

Президентът на Палермо Маурицио Дзампарини също потвърди, че разговорите са напреднали и в най-скоро време играчът ще се озове в един от европейските топ-клубове. Също така президентът на Палермо заяви, че 22-годишният халф ще донесе на клуба 43 милиона евро, което ще бъде и рекорд във френската Лига 1.

Пари Сен Жермен стана притежание на катарски инвеститори в края на миналия сезон, като азиатците са амбицирани още тази година за успехи във Франция и в европейските клубни турнири. Те взеха Леонардо- бивш треньор на италианските грандове Интер и Милан, като спортен директор и обявиха, че за град с мащабите на Париж футболният клуб не е достатъчно впечатляващ.

Бразилският спортен директор пък използва контактите си в Италия и вече осигури новите попълнения Жереми Менес от Рома, Мохамед Сисоко от Ювентус и вратарят Салваторе Сиригу, който е титуляр в Палермо и наскоро беше извикан в италианския национален отбор.