Отборът на Пари Сен Жермен излезе начело във временното класиране във френската Лига 1 след победа с 4:1 над един от аутсайдерите Ланс в мач от 28-я кръг. ПСЖ натрупа 56 точки и дръпна на две от Олимпик Лион, който е с 54, но и мач по-малко преди да изиграе гостуването си на Монпелие утре вечер.

Домакините нямаха никакви проблеми в Париж, въпреки че поведоха с 1:0 едва в 43-ата минута. Давид Луис откри головата серия за ПСЖ с попадение в края на първото полувреме.

Превъзходството на Пари Сен Жермен бе неоспоимо, като домакините отправиха 14 удара в очертанията на вратата на Ланс, срещу само 4 за гостите, а стражът на гостите Руди Риу на няколко пъти трябваше да показва умения пред вратата на Ланс.

ПСЖ срещу Ланс

източник: БГНЕС

След почивката Златан Ибрахимович удвои, след като бе точен от дузпа в 60-ата минута.

Гостите намалиха осем минути по-късно, след като Йоан Тузгар вкара за 2:1, възползвайки се от асистенция на Людовик Баал.

Отборът на Пари Сен Жермен обаче отказа съперника с два бързи гола между 80-ата и 82-ата минута. Първо Блейс Матуиди реализира за 3:1 след асистенция на аржентинеца Хавиер Пасторе, а две минути по-късно самият Пасторе оформи крайното 4:1, след пас от Ибрахимович.