Шампионът на Франция Пари Сен Жермен направи поредната си крачка към защитата на трофея след победата с 1:0 у дома над Евиан Тонон Гаяр.

Парижани стигнаха до успеха едва в 89-ата минута след гол на Блез Матюиди. Двубоят беше отложен за днес, тъй като през уикенда ПСЖ спечели Купата на Лигата във финала с Лион.

Гостите играха от 60-ата минута с човек по-малко, след като тогава беше изгонен Касим Абдала. Но дори и това не помогна на парижани да стигнат по-рано до гол.

Те трябваше да треперят чак до последните секунди. Тогава обаче Лукас Моура намери Матюиди, той се справи със защитник и с хубав шут вкара единствения гол.

Така Пари Сен Жермен събра 82 точки, с десет повече от втория Монако. На момчетата на Лоран Блан им трябват две точки в следващите четири мача, за да защитят трофея си. Евиан остава 16-и с 38 точки, на пет пред опасната зона.

В другия мач от сряда Тулуза и Лион завършиха при нулево равенство. То не беше от особена полза и за двата тима.

Лион остана с 55 точки на петата позиция и вече има само теоретични шансове за Шампионската лига. Тулуза остава с 45 и няма опции да се докопа до Европа.