В първа среща от 30-ия кръг на Лига 1 ПСЖ победи Лориен с3:1 като победата донесе Златан Ибрахимович с хеттрик. Швецът реализира две попадения от дузпи в 4-ата и 82-ата минута, както от игрова ситуация в 90-ата минута. Аю вкара почетния гол за гостите в 67-ата минута.

Всичко тръгна повече от добре за парижани, които откриха резултата още в 4-ата минута на мача. Златан Ибрахимович беше спънат в наказателното поле на гостите и от точката на дузпата прониза вратаря на Лориен за 1:0.

След попадението домакините дръпнаха ръчната и не се напъваха много по терена. 

В 49-ата минута Кавани стреля над напречната греда на съперниковата врата. В 55-ата минута Аю пропусна да изравни резултата, след като стреля опасно, но Сиригу отрази удара, но това беше сигнална лампа за домакините.

Лориен стигна до изравнителното попадение в 67-ата минута. Тогава Аю матира стража на домакините и възстанови равенството. Четири минути по-късно Аю стреля опасно, но Верати изчисти кълбото. 

В 81-ата минута съдията отсъди втора дузпа за ПСЖ. Коне грубо фаулира Пасторе в наказателното поле и Ибрахимович отново се разписа. В 90-ата минута Ибра оформи хеттрика си, фиксирайки крайния резултат след асистенция от Верати.

ПСЖ оглавява класирането с 59 точки, но и мач повече спрямо преследвача Лион, който е с точка по-малко. Лориен е на 16-ото място с 34.