Пари Сен Жермен пропусна да излезе начело във френското първенство, след като изтърва на практика спечелена победа над Каен, като завърши 2:2 на свой терен. Четири свидни жертви дадоха парижани, които останаха с 9 души на терена по тази причина. Това позволи на Каен да навакса два гола изоставане и да изтръгне хикса. Парижани имат 49 точки след 25-ия кръг, и останаха трети зад Лион, който преди този кръг има 50, и Марсилия също с 49. Каен е на 14-о място с 28 точки.

Още при първата си атака Пари Сен Жермен реализира гол.Акция отдясно на Йоан Кабай бе продължена с глава от Серж Орие, а оттам топката попадна у Ибрахимович и шведът наказа вратаря на Каен за 1:0 с 11-ия си гол в първенството. Златан получи и жълт картон.

ПСЖ вкара гола уж на сигурността още преди почивката. Диагонален изстрел на Лавеци в 39-ата минута сякаш донесе спокойствие за парижани, които поведоха с 2:0.

Лошите новини за тях обаче тепърва предстояха. Крак повлече Кабай, получил контузия още през първата част.

Втората принудителна смяна за ПСЖ бе извършена на почивката, тъй като Маркиньос се оплака от проблеми в бедрото и бе сменен от Давид Луис.

Неприятностите от здравословно естество продължиха за шампионите, които бяха принудени да завършат мача в намален състав, най-напред заради контузията на Серж Орие в 71-ата минута, при три извършени смени.

Впоследствие и Лукас показа, че изпитва проблеми с адукторите, като стана четвъртата жертва на контузия за парижани в мача. От 80-ата минута нататък те заиграха с 9 души.

Сала успя да се възползва от намаления състав на своите домакини и върна един гол в 90-ата минута. Във втората добавена минута тоталният крах за ПСЖ стана факт, след като Базил изравни за крайното 2:2.

Така загубените точки и четиримата контузени в срещата със сигурност донесоха много тревоги и неприятности за треньора на шампионите Лоран Блан.