Лидерът в Лига 1 Париж Сен Жермен се реваншира пред феновете си за поражението от Евиан Тонон Гаяр през седмицата (0:2), като смаза гостуващия Сошо с 5:0 в мач от 17-ия кръг на шампионата.

Домакините откриха резултата само след четвърт час игра. Центриране от корнер предизвика разбъркване в и пред наказателното поле, но в крайна сметка Златан Ибрахимович овладя вляво по атаката и с пас по конец към далечната греда намери Тиаго Силва, който подложи крак, за да отбележи в близкия ъгъл.

Попадението успокои парижани и те не стигнаха до друго преди почивката, за да забият още четири след нея. Есекиел Лавеци покачи на 2:0 в 47-ата минута, когато Тиаго Мота бе изведен сам срещу вратаря, но неегоистично предостави топката вляво към своя съотборник. Повторенията показаха, че голът е паднал от засада, тъй като Лавеци се намираше пред линията на кълбото в момента на паса, но това убегна на страничния съдия.

В 62-ата минута Златан блесна с нова невероятна асистенция, след като с 30 метров пас прехвърли отбраната на Сошо и изведе Единсон Кавани сам срещу вратаря, а уругваецът технично стреля към долния ляв ъгъл.

В заключителните минути на мача шведът окончателно се превърна в играч на мача, след като заби две попадения съответно в 87-ата и 90-ата.

Така ПСЖ събра 40 точки в актива си и временно дръпна с 4 пред втория Лил, който гостува на Бордо в този кръг. Сошо е последен в Лига 1 с едва 8 точки.