Пари Сен Жермен се наложи с 2:0 над Бордо в първи мач от 23-я кръг на Лига 1. С успеха, парижани вече са на шест точки пред Монако, като на "монегаските" предстои трудно гостуване на Лориен. В следващия кръг е и голямото дерби между първите два тима в подреждането във Франция.

Победата на ПСЖ ще даде глътка въздух на столичния тим преди този сблъсък, но не дойде никак лесно.

След по-слабо първо полувреме, в което нито ПСЖ, нито Бордо успяха да вземат някакво преимущество, всичко любопитно се случи след почивката.

В 58-та минута, ПСЖ най-после откри резултата, след центриране на Лукаш Моура отдясно, намерило в центъра на пеналта Златан Ибрахимович. И двамата бяха в очевидна засада при паса към Лукаш, но страничният арбитър не сигнализира, и попадението бе зачетено.

Новото попълнение на ПСЖ Йоан Кабай направи своя дебют в 68-та минута, когато се появи на мястото на Хавиер Пасторе. Неприятна новина получи Лоран Блан в 76-та минута, когато замени принудително Единсон Кавани.

Франсис Жило не се отказа да търси обрат, и направи различни промени в своя състав, за да гони Бордо поне равенство.

Вместо това обаче, Пари Сен Жермен пропусна да увеличи аванса си, когато Кабай можеше да ознаменува дебюта с попадение, но удари греда.

В следващите моменти обаче, след центриране от корнер, Алекс се изскубна от защитата и направи 2:0 в полза на ПСЖ.

С това приключи и всичко в двубоя, за да останат столичани сами на върха в класирането, и да чакат без притеснения Монако следващата седмица.