Воденият от Пол Льо Гуен Пари Сен Жермен спечели Купата на лигата във Франция с победа с 2:1 във финала срещу Ланс с гол от дузпа в последната четвърта минута на продължението на редовното време.

Играещият на практика пред своя публика на Стад дьо Франс в парижкото предградие Сен Дени ПСЖ поведе с гол-красавец на Педро Паулета в 19-ата минута, който технично прехвърли вратаря Ронан Льо Кром от 12 метра и след като топката докосна гредата се оплете в мрежата.

Звездата на Ланс Ерик Кариер изравни в 52-ата, след като бе изведен сам срещу Микаел Ландрьо от Тойфилу Маулида, а след него Оливие Монтерубио пропусна да даде преднина на жълто-червените, удряйки гредата със свиреп изстрел.

В последната минута на продължението капитанът на Ланс Виторино Хилтон задържа в наказателното поле Пеги Люндола и Пари Сен Жермен получи правото да изпълни дузпа.

Влезлият като резерва Бернар Менди застана зад бялата точка и с невероятно спокойствие чукна топката в левия ъгъл на вратата на Льо Кром, пращайки Купата на лигата във витрината на столичани, които спечелиха участие в Купата на УЕФА.

Въпреки че стигнаха до финала на турнира ПСЖ и Ланс водят битка за спасение в Лига 1, като е много вероятно един от двата тима да отпадне от елита.