Френските клубове разкритикуваха остро Лига 1, след като 20 души бяха ранени, а 18 бяха арестувани при сблъсък между полицаи и фенове след късното отлагане на двубоя между Олимпик Марсилия и Пари Сен Жермен заради свински грип.

Двата клуба и привържениците им останаха недоволни, че президента на френската футболна лига Фредерик Тирие изчака до деня на мача, за да го отложи, след като близо 2000 привърженици от Париж вече бяха акостирали в Марсилия.

„Решението да се отложи мача, заради свински грип бе взето късно и неуместно”, заяви президента на Олимпик Марсилия Жан-Клод Дасие. Футболната лига получи критики и от ПСЖ.

Малко след обявата за отлагане на мача феновете от пристанищния град и тези от столицата се биха в старата част на Марсилия. Полицията, която бе в готовност, заради опасността от сблъсъци между агитките, хвърля газ и отцепи района за няколко часа, за да се възстанови реда.

Според органите на реда 20 човека, от които десет запалянковци и много полицаи са леко ранени след инцидента, а 18 са арестувани - 15 в Марсилия и още трима на влизане към магистралата към Париж.

„От арестуваните 14 ще бъдат осъдени по бързата процедура, а останалите четирима ще бъдат освободени”, съобщи прокурорът на Марсилия.