Пари Сен Жермен се наложи с 2:1 при гостуването си на Олимпик Марсилия в последен мач от кръга във френската Лига 1.

В истинско дерби, ПСЖ се нуждаеше от дузпа, за да пребори домакините, и успя да си тръгне с три точки, макар че завърши с човек по-малко.

Парижани трябваше да играят с 10 души цял час, след като малко спорно Тиаго Мота бе изгонен още в 34-та минута, за нарушение срещу Матийо Валбуена. Реферът посочи и бялата точка, а Андре Аю отбеляза дузпата, за да даде аванс на Олимпик Марсилия.

ПСЖ нямаше успех в Марсилия от 2008-ма година, и изглеждаше, че нещата ще продължат по същия начин. Гостите обаче не мислеха така, и започнаха обрата, в самия край на първото полувреме.

Максуел засече безмилостно топката след центриране отдясно на Грегъри ван дер Вийл, и я прати във вратата на Олимпик за 1:1.

20 минути след началото на второто полувреме ПСЖ вече стигна до пълен обрат, след като Златан Ибрахимович се разписа, също от бялата точка. Виновник за дузпата стана голмайсторът на домакините Андре Аю, който повали Маркиньос в наказателното поле. Ибра бе заслепяван с лазери от феновете на Марсилия, но това не му попречи да се разпише, за 2:1 в полза на столичани.

С човек повече, домакините имаха достатъчно време от своя страна да търсят промяна, и Марсилия пресира съперника си почти до края, но стигна само до едно стопроцентово положение - удар на Флориан Товен с глава, което попадна в ръцете на Сиригу.

Така Пари Сен Жермен, с 10 души, и след две дузпи в двете посоки, успя да пречупи Олимпик Марсилия, и победи като гост след пет години.

С победата ПСЖ се изравни по точки с Монако на върха в класирането, като двата състава имат по 21 точки. Марсилия остана на четвърто място със 17 точки, колкото има и третият Лил.

ВИДЕО ОТ МАЧА