Френският национален селекционер Раймон Доменек бързо развива впечатлението, че се е променил корено в последно време, като последното доказателство за това е, че защити Давид Трезеге, въпреки слабото представяне на последния в контролата с Англия.

Спецът се превърна в много дразнеща фигура в Европа през последните няколко години, особено в Италия, заради множество избухвания и спорни коментари.

През декември миналата година той даде обещание, че няма да коментира играта на Италия докато двата тима не се изправят един срещу друг на Евро 2008, което наруши дни по-късно. Тогава Доменек обвини „адзурите”, че играят за хиксове, но оттогава държи на обещанието си и не коментира играта на отбора, воден от Роберто Донадони.

Давид Трезеге имаше всеизвестни разногласия с Доменек, като бе оставен извън националния отбор на Франция в продължение на седем месеца.

Френското острие попадна в състава за контролата с Англия в сряда, след като Карим Бензема се оттегли заради контузия. Трезеге не направи най-силния си мач срещу „трите лъва”, но въпреки това бе подкрепен от Доменек.

„Не би никак лесно за нападателите ни срещу Англия. Давид бе достатъчно активен в сряда, и въпреки че не получи много топки бе сред ключовите ни състезатели”, каза Доменек пред френските медии.