Президентът на Олимпик Марсилия Венсан Лабрюн изрази мнение, че вратарят на неговия тим – Стийв Манданда без съмнение е най-добрият във Франция и го постави над обичайния титуляр за националния тим Уго Лорис.

Очевидно кризата около този пост е на път отново да се разгори, макар и в друго направление. През миналия сезон селекционерът Дидие Дешан упорито налагаше вратаря на Тотнъм, макар че през първия полусезон стражът бе резерва на Брад Фридъл на „Уайт Харт Лейн“. От това недоволни останаха неговите основни конкуренти – Манданда и вратарят на Бастия Микаел Ландро, но до открит конфликт не се стигна.

Сега обаче първият от тях играе много силно за марсилци и им помогна да запишат три сухи мрежи в първите 6 кръга на Лига 1. „Няма място за никакъв дебат – ден след ден Манданда доказва, че е най-добрият вратар на Франция“, отчете Лабрюн, който обаче пропусна да отбележи приноса на Лорис за Тотнъм. До този момент вратарят на „шпорите“ има 7 сухи мрежи във всички турнири, като е допуснал гол единствено при загубата от Арсенал с 0:1.

Лабрюн обаче продължи с атаката си: „Аз дори си мисля, че Стийв може да стане още по-добър, ако продължи да играе така. Във всеки случай той е най-постоянният и решаващ футболист от началото на сезона. Неговият принос е огромен, а той е истински лидер“, каза босът по адрес на своя капитан.