Президентът на Лион Жан-Мишел Ола за пореден път потвърди подкрепата си треньора на Франция Раймон Доменек, който се провали в опита си да преодолее груповата фаза на Евро 2008.

Доменек вбеси французите след загубата от Италия, когато вместо искрено да се извини за провала, къдравият специалист трагикомично реши, че е по-важно да използва огромното медийното към себе си, за да предложи брак на приятелката си Естел.

„Нека не забравяме, че френският тим бе много близо до удивително постижение – да спечели световната титла”, каза Ола и разясни защо има негативно отношение от страна на медиите и феновете към треньора.

„Когато се държиш малко провокативно, когато общуваш с медиите, ти си задължен да печелиш. Когато го правиш, тогава си прав, но когато загубиш…”, заяви президента на Лион, опитвайки се да защити често правещият необмислени изказвания Доменек.

Раймон Доменек е близък на Жан-Мишел Ола, който наскоро бе заявил, че ще покани наставника да се завърне на треньорския пост на Лион, след като изтече договорът му с Франция през 2010 година. Ако бъде уволнен това може да се случи и по-рано.